Hackuri De Spart Parole Facebook: Cum să îți protejezi contul de atacuri

Hackuri De Spart Parole Facebook: Cum să îți protejezi contul de atacuri


Hackuri De Spart Parole Facebook: Cum să îți protejezi contul de atacuri

Facebook este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, dar și una dintre cele mai vizate de hackeri. Există multe metode prin care cineva poate încerca să îți spargă parola de Facebook, cum ar fi phishing, brute force, keylogging sau malware. Dacă nu vrei să îți pierzi accesul la contul tău sau să îți expui datele personale, trebuie să iei câteva măsuri de precauție pentru a îți securiza parola de Facebook.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a îți proteja contul de Facebook de hackuri:

  • Alege o parolă puternică și unică pentru contul tău de Facebook. Nu folosi aceeași parolă pentru alte site-uri sau servicii online. Folosește o combinație de litere mari și mici, cifre și simboluri. Evită să folosești informații personale, cum ar fi numele tău, data nașterii sau hobby-urile tale.
  • Schimbă-ți parola periodic, cel puțin o dată la câteva luni. Nu scrie parola pe hârtie sau nu o salva în browser sau în alte aplicații. Memorează-o sau folosește un manager de parole sigur.
  • Activează autentificarea cu doi factori pentru contul tău de Facebook. Astfel, vei primi un cod de securitate pe telefon sau pe email de fiecare dată când te conectezi de pe un dispozitiv nou. Acest cod va fi necesar pentru a confirma identitatea ta și a preveni accesul neautorizat.
  • Verifică periodic activitatea contului tău de Facebook. Intră în setările contului și accesează secțiunea “Securitate și conectare”. Aici poți vedea toate dispozitivele și locațiile de unde te-ai conectat la contul tău în ultima perioadă. Dacă observi vreo activitate suspectă, deloghează-te imediat de pe acel dispozitiv și schimbă-ți parola.
  • Fii atent la mesajele și link-urile pe care le primești pe Facebook sau pe email. Nu deschide fișiere atașate sau link-uri care par dubioase sau care vin de la persoane necunoscute. Acestea pot conține malware sau te pot redirecționa către site-uri false care îți cer datele de autentificare.

Prin urmarea acestor sfaturi, îți poți crește șansele de a îți păstra contul de Facebook în siguranță și de a evita hackurile de spart parole.

Ce să faci dacă ți-a fost spart contul de Facebook

Dacă ți-ai dat seama că ți-a fost spart contul de Facebook, nu intra în panică. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a recupera accesul la contul tău și a limita daunele.

Iată ce pași trebuie să urmezi dacă ți-a fost spart contul de Facebook:

  1. Încearcă să te conectezi la contul tău folosind adresa de email sau numărul de telefon asociat. Dacă nu reușești, folosește opțiunea “Ai uitat parola?” pentru a reseta parola. Vei primi un link sau un cod pe email sau pe telefon pentru a crea o parolă nouă.
  2. Dacă nu poți reseta parola, folosește opțiunea “Nu poți accesa contul?” pentru a raporta contul ca fiind compromis. Vei fi ghidat printr-un proces de verificare a identității tale prin intermediul unor prieteni de încredere sau al unor documente oficiale.
  3. După ce ai recuperat accesul la contul tău, verifică setările contului și modifică orice informație care a fost schimbată de hacker. De exemplu, verifică adresa de email, numărul de telefon, parola, întrebările de securitate, lista de prieteni, postările și mesajele trimise.
  4. Activează autentificarea cu doi factori pentru a preveni alte încercări de spargere a parolei. De asemenea, verifică aplicațiile și site-urile terțe care au acces la contul tău de Facebook și revocă permisiunile celor care nu le recunoști sau nu le folosești.
  5. Informează-ți prietenii și familia că ți-a fost spart contul de Facebook și să nu deschidă niciun mesaj sau link primit de la tine în perioada respectivă. Avertizează-i să nu ofere nicio informație personală sau financiară în urma unor solicitări venite din partea ta.

Prin urmarea acestor pași, îți poți recupera contul de Facebook și îți poți proteja datele și relațiile online.

Cum să previi hackurile de spart parole Facebook în viitor


Ce să faci dacă ți-a fost spart contul de Facebook

Pentru a evita să fii victima unor hackuri de spart parole Facebook în viitor, trebuie să fii conștient de riscurile pe care le implică folosirea acestei rețele sociale și să adopți o serie de obiceiuri bune pentru a îți securiza contul.

Iată câteva recomandări pentru a preveni hackurile de spart parole Facebook în viitor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Required)

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com